Afghanistan
Smaka på ordet..... Vad tänker du på, vad är det absolut första du tänker på?
Låt mig gissa: Tokiga talibaner och självmordsattacker och bombattentat.  Jo, jo, det var det första jag tänkte på också när Afghanistan kom på tapeten och min kära man sökte jobb där inom Svenska Afghanistan kommittén.
Men nu när tanken har landat i tanken och Afghanistan har borrat sig in i mitt huvud så har jag faktiskt en helt annan bild, i alla fall nästan.
För nu åker Anders dit och jobbar (!) Ja....just det, han drar kosan till det "farliga" men mycket vackra landet och ska jobba med det kanske mest utmanande och svåraste han någonsin arbetat med. Och hans vardag kommer att skilja sig mycket drastiskt från den han har här hemma i trygga lilla Rättvik.
Allt blev klart i fredags så det har varit lite ståhej runt honom i helgen och idag; han har varit med i både TV- och radioinslag och i alla dalarnas tidningar.
Man kan också läsa om honom på SAK:s hemsida
Det kommer ju så klart bli en stor förändring i våra liv och också i min egen vardag. Men denna chans kunde han helt enkelt inte tacka nej till när chansen kom; utmaningen och spänningen är för stor.
Så vi kommer att ha små kärleksmöten säkert lite här & där på den sidan jordklotet :) Och jag kan tänka mig att första mötet blir i Dubai. Ser redan fram emot det.
Anders spenderade några dagar där för några veckor sedan för att "smaka" på landet; här kommer några snapshots därifrån.
Trädgårdsarbetare vid huvudkontoret i Kabul


Vy från balkongen


En vanlig dag i trafiken

G
Gatuförsäljare


Anders på gräsmattan utanför sitt framtida hem


Säkerheten är hög, här kollas en av bilarna innan den släpps in innanför området


Lunchdags

Ja det är en spännande och annorlunda tid vi har framför oss, men som jag brukar säga; allting har en mening och förändringar är oftast bra för den enskilda människan, för det utvecklar oss oftast till det bättre!
Puss & Kram
// M //