Tänk vilken underbart vacker höst vi har. Idag är det den sista september och fr o m imorgon försvinner 50-öringen! Den lilla jobbiga skramliga pengen ska äntligen gå i graven, härligt! Who needs them liksom?

Igår var jag ledig och när jag vaknade vid 8-tiden och tittade ut över Siljan så var det så bedårande fint så jag fick lov att ta fram kameran. Tyvärr så gör sig inte stämning och ljus sin rättvisa på bild när man inte har en värstingkamera, men det var nog bland den vackraste höstmorgonen jag någonsin sett.

Solen sken och den kalla och varma luften höll på att samsas i atmosfären, vilket gjorde att det över Siljan och bortom bergen var en sån där trollsk mystisk dimma...Och när jag sen tittade ut i trädgården så lyste solens strålar på vackra röda och gula höstlöv. Det var en klar och kylig frisk luft jag andades in när jag stod i träskor och morgonrock, nyvaken med morgonfrilla, och tog några foton på det fina som världen hade att visa just då.


Den dimmiga utsikten över Siljan, Långbryggan och kanske, kanske kan man skymta kyrkan


Dimman börjar lätta...


Höstvacker buske i vår trädgård


Mina fina "kålisar" ser ut att må bra trots minusgrader på natten

Idag var jag på premiärbesök på Gripsholm - en affär på Hjultorget i Insjön. Hittade till min stora glädje Gripsholmens kuddfodral Dante i färgen beige med vit häst. Har varit ute efter den och var helt omedeveten om denna affär fram tills nu. Har redan den gråa kudden i vardagsrumssoffan och är nu glad att jag oxå har den beige i sovrummet. Älskar dom där Dala-hästarna - dom är speciella och läckra tycker jag.


Gör sig bra på sängen

Var ju på dagsutflykt igår, på min lediga dag, ner till V-år för att hämta tbx "gamla Bettan" som ju blev av med en ruta i helgen när "matte" var ute på galäj och inte hade koll....!! Så "matte" fick snällt åka 50 mil - som istället blev typ 52 mil (!) eftersom hon åkte vilse flera gånger innan hon hittade fram till glas-verkstan (tack Jocke på Ryds Glas) och sedan fram till Bombardier där jag skulle träffa min söta vän Annelie!
Bombardier innebar att jag var tvungen att in och snurra i självaste centrala Gurkstaden, vilket INTE var kul...När jag till slut frågade en taxichaufför efter den rätta vägen (han måste ju vara proffs på detta tänkte jag) så kom jag vilse än en gång (förbannade taxidriver...) och då kom det fula ord ur min som började på t ex J och H och F.....Ja, ni förstår ju själva..Klockan hann bli halv 3 innan jag finally reached my goal.

Åh vad kul det var att träffa Annelie, vi blev jättegoda vänner 1999 när hon började jobba med mig i Teknikdalen. Efter ett par år så drog hon vidare till Stockholm för att sedan hamna i just Västerås där hon träffat sin prins. Och nu har dom precis gift sig :) (Ok...erkänner...Är lite avis...) Hon är alltså en "fru" nu och det bara strålade om henne, KAN också bero på att hon nyss är hemkommen från bröllopsresan!


Annelie in action på jobbet igår - i full färd med konferensbokning

På tal om 50-öringen så vill jag tipsa om att man får växla in den ända fram till mars nästa år, men då endast i banker. I butiker är det TJI fr o m imorgon.

Ett till tips kommer här: Om du inte smakat Marabous´ Caramalized Almond sea-salt - GÖR DET!!! Vill förtränga det, men jag och Anders har precis delat på en hel kaka !!

Kramen från mig!

Då var jag här igen! Lovade ju det... :) Som sagt, i helgen fick jag vara modell för en dag och jag hade inte tänkt avslöja mig, men jag gör det ändå, att det en gång i tiden var en hemlig dröm. Med en gång i tiden menar jag typ för 30 år sen när jag var mitt i tonåren och när man sökte bekräftelse och ville vara så fin som möjligt. Kommer ihåg att jag skickade efter böcker med massa tips som kunde vara bra att ha om man ville satsa på att bli modell eller nåt liknande; det var allt från make-up till hur man går och står osv. Ja herregud vad man höll på ett tag :) Men jag tror inte jag är ensam om att ha haft drömmar om liknande när man var yngre.

NU vet jag åtminstone mina begränsningar och kan tänka mer realistiskt, men jag ska avslöja en liten rolig kuriosa för er som inte vet.....
Jag har faktiskt varit med i en skönhetstävling en gång i tiden !! Japp!! Jag har deltagit i Miss Kos (ni hör ju själva vad seriöst det låter) och året var 1985 (!) Jag var 19 år och tyckte det var jätteroligt och spännande. Det var mindre kul när jag, i bikini, skulle gå upp för en trappa i höga pumps och gå över en hängbro och tillbaks och då jag kommer till sista trappsteget, snubblar och liksom ramlar framåt och upp på bron. Ett under att jag inte drullade ner i poolen som var 3-4 meter nedanför *Ha Ha* Kan skratta åt det nu, men gissa om det var pinsamt just då när ett par 100 människor stod och tittade på. Nä....det var nog då som jag insåg att jag aldrig kommer att ha en karriär som modell. Jag gick ju heller inte vidare till final ska jag villigt erkänna!

Men nu har jag alltså fått agera modell för en dag och det var sjukt skoj. Jag, syster Pernilla och bästa Susanne var i Västerås på "The studio" och blev stylade med make-up osv. KLäder stod man för själv och man tog 60 bilder totalt. Vi var helt spralliga och lite pirriga förstås, men vi hade smugglat in lite rosé som vi smuttade på mellan varven i smyg *fniss*  och jag tror vi slappnade av en smula efter ett glas eller var det två?

Här kommer lite bilder från äventyret.


Min söta sminkös Kristin


Sminkad och klar och förväntansfull


I studion i första "shootet"


I stol á la King-Size


Stass & "shoot" nummer 2


Min egen favvobild

Ett axplock från mina bilder - en dag värd att minnas och rekommenderas starkt!

Kramen från mig

Det här känns lite spännande och speciellt (!) Jag startar nu en alldeles egen MiaHolmBlogg och det gör jag fr o m just nu!
Jag och Susanne har ju bloggat ihop ett tag och på slutet så blev det lite skralt och det rann mer och mer ut i sanden på nåt sätt.
Så nu blir det nystart för mitt bloggande och det känns jättekul! Hoppas ni fortsätter läsa och hälsa på - alla ni som har följt miaochsus-bloggen. Jag kommer att skriva oftare - om allt möjligt i mitt liv och min vardag och vad som rör sig i mina tankar.

Så välkommen till min nya blogg! Här kommer ett foto från helgens "modell-fotografering" (skriver mer om den imorgon och då får du även se lite fler bilder)


Jag - modell för en dag - superkul! Ni borde prova

Hörs imorron! Kramen från mig :)