Sista dagen på detta år är fin. Sju grader kallt och solen kikar fram. Jag kan inte låta bli att dra på mig underställ, täckbyxor och mössa och ge mig ut på en skön promenad i Lerdal.
Sambon stannar hemma; är lite trött och sliten efter Englandsresan och kom dessutom hem 03.00 i natt. Så han får stanna hemma och vila i sängen med missarna.

Nyårsafton detta år är lite speciell för mig och Anders; Det är fem år sen vi träffades och nyårsafton 2005 hade vi vår andra dejt som tog plats hemma hos mig i Skräddarbacken, där jag bodde vid den tiden. Dejten var inte planerad utan ganska spontan och vi hade en jättetrevlig kväll.

Ja, efter den kvällen har det blivit många dejter :) och nu är vi "sambosar" och jag har blivit Rättviksbo!

Ikväll ska vi bara vara VI "Tète á Tète". Vi har beställt en 3-rätters-supé som vi ska hämta om ett par timmar och skumpan ligger på kylning!

Tog några ögonblicksbilder på promenaden när jag passerade hus och hem.


Vackert äppelträd


Timmerhus i vinterskrud


Lerdals eget krukmakeri


Ensam lykta i Gärdebyn


Såna här speciella skorstenar ser man mycket av runt Siljan


Vår egen kvarterskrog; mysiga Jöns Anders Gården som har jättebra mat


Då var promenaden över och här står jag och mår bra!

Men nyårsaftonen har ju bara börjat! :)

Kramiz, M
Vinterkylan ligger som ett täcke över hela Sverige; från Skåne i söder till Jukkasjärvi i norr, ingen kommer undan i år verkar det som.
När jag åkte hem från jobbet idag kröp temperaturen ner till minus 23 grader! Då vill man helst inte befinna sig utomhus faktiskt.
Och det är massa snö och mer ska det komma. Hur mycket snö finns det egentligen? :) Det som är bra är att det kommer bli en vit julafton hos alla. Det är ju bara tre dagar kvar nu; dan före dan före dan före dopparedan!

Julen firas med våra nära och kära minus mina kära pojkar...Emil är ju i USA (LITE långt att åka) och Linus kommer att vara hos sin pappa, men på juldagen kommer han upp till oss en sväng.
Min mamma och mina systrar kommer i alla fall.
Imorgon kommer Anders´ äldsta son med familj. För den som inte visste det så har Anders två st barnbarn, vilket i sin tur betyder att jag är ihop med en "farfar" :) Världens snyggaste och bästa farfar, skulle jag vilja påstå!


Vinter i Rättvik

// M //
Idag söndag 12 december var jag och Anders bjudna på Adventskaffe hos självaste vår Landshövding, Maria Norrfalk.
Strax före 15.00 klev vi in i hennes residens, som dom allra första gästerna, och Anders fick hjälpa till att tända marschaller utanför!

Jag hade min röda klänning på mig; tänkte det kunde vara lite kul med rött i denna juletid och Anders var fin i svart kostym med kornblå slips.

Det var andra året i rad som vi var bjudna på detta event, som är riktigt trevligt med god glögg och massa gottis på det stora pampiga kaffebordet. Man pratar med trevliga människor och får lyssna på fin julmusik av Falu kammarkör.

Smakade årets första knäck *mums* och åt goda färska fikon med ost innan jag högg in på alla kakor och bullar.

Här en glimt av oss som vi såg ut ikväll hos Maria.









För övrigt har det varit en kall helg med ca 15 minusgrader så vi har hållit oss mest inomhus. Igår höll Anders på och grejade i arbetsrummet/gästrummet med våra nya hyllor och alla böckerna. Det har sett ut som ett bombnedslag där hur länge som helst, men nu börjar det ta form och det blir jättebra!

Jag städade och var ner på samhället och inhandlade det som kommer att behövas på vårt GlöggMingel som vi ska ha på lördag. Känns skönt att ganska mycket är förberett redan nu så slipper vi stressa på kvällarna med att handla osv.

Nu är det söndag kväll och jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska göra kväller eller se på Miss Marple.....Får fundera lite....

Kram, Mia

Ja, jag är här nu....efter ett par veckors tystnad på min lilla blogg :) Och kanske känns det som en slags nystart; har fixat mig idag, varit till min frissa Åsa i Borlänge och blivit en riktig Blondie. Var så himla trött på mig själv och behövde verkligen en liten "make-over" så här i mörka december. Klippte lite oxå och nu känner jag mig som ny!


Det har varit en ovanligt kall vinterdag idag, temperaturen kröp ner till -20 i förmiddags *brrr* Men det är otroligt vackert ute nu med snön och rimfrostiga träd överallt. Det är som att man går omkring i ett ständigt vinter vykort.


Vacker vinter-Björk i Insjön

Idag har jag haft min sista lediga onsdag före jul. Har fått frågan om jag har möjlighet att jobba två onsdagar framöver för att pussla ihop saker och ting på jobbet och det går ju jättebra! + att det blir lite extra pengar i plånboken i januari, vilket säkert kan behövas för det är ju då man brukar vara som "fattigast".

Nite Nite