Tisdag och snart inne i halva veckan redan (!) Uj vad tiden springer.... Helgen spenderades i huvudstaden och vi åkte redan på fredag morgon, Anders & jag. Masexpressen var bekvämt och bra och kl 11 var vi framme. Jag hade bokat en make-up via en Smartbox som jag fått av Anders och som jag nu tänkte utnyttja innan vi skulle bege oss till syster Lindas examen. Men när vi hade checkat in ringde min mobil och då hade min make-tjej blivit akut magsjuk... Tråkigt men ingenting att göra åt. Så då var det bara att börja sätta på sig ansiktet själv! När vi var klara promenerade vi bort mot St.Eriksplan där vi mötte upp mamma och Freddy för att få lite lunch i oss innan examen-ceremonin. Vi slängde i oss en snabb Thai-lunch och sen var det examen för hela slanten i drygt två timmar. Lillasyster Linda är nu utexaminerad sjuksköterska -Bra jobbat sis!

På kvällen samlades vi på Långbro värdshus där krögaren heter Fredrik Eriksson, känd från både det ena och det andra vad gäller "kockande" och har ofta synts i TV-sammanhang. När vi satt i baren och tog en drink före maten så kom han ut till bartendern, varvid jag passade på att gå fram och hälsa! Egentligen gick jag fram av en anledning; en facebook-vän hade nämligen bett mig hälsa till honom om jag såg honom och när jag nu såg honom så gick jag resolut fram och sträckte fram näven.
Det var bara det att han inte alls visste vem vederbörande var som jag hälsade från....!! Lite pinsamt, jag trodde ju dom kände varann, men han var jättetrevlig och frågade var vi kom ifrån och vi stod och pratade en stund. Typiskt mig!!! ÅH!!!
Ska förtälja att maten var helt underbart god och jag rekommenderar verkligen att gå dig och äta om man har möjlighet. Att personalen var jättetrevlig och serviceminded gör ju inte saken sämre precis.

På lördagen strosade vi på stan och så kollade vi en 3D-film om dinosaurier på Cosmonova. Det var häftigt!

Dagens höjdpunkt var sedan 70-tals-show på Golden Hits. Vi fick bästa bordet nästan tror jag och showen var superduper bra! Maten var dessutom fantastiskt god.

Här några minnesbilder från kvällen.


Kolla vad nära scenen jag sitter :)


Proffsiga Lisa & Carolina gör Elvis-nummer


2 X Viktor i förgrunden - superduktiga killar!


Kajsa hade bästa sångrösten


Ena Viktor i hårdrocks-numret


Hela gänget rockar loss!


Glad & nöjd Mia

Vi stannade sen kvar på nattklubben och stuffade loss, det var så himla kul. Känns som jättelänge sen vi dansade min hunny och jag. Sen somnade vi gott i sköna hotellets säng och sov ända till 10 på söndagen. Åt hotellfrukost (= lyx) länge och väl och åt så klart alldeles för mycket, så där som man gör när man bor på hotell bara för att man tycker att det är så himla mysigt och gott.

Masexpressen tog oss även hem och vi har fått en helg att minnas!

Tjingeling och kram/Mi@
Arbetsveckan för min del är över :)  Imorgon är jag ledig och då drar vi till Stockholm för att fira lillasyster Linda då hon tar sjuksköterske-Examen! Hon har varit så duktig och studerat i flera år nu, stor eloge till henne.


Puss på dig söta lillasyster

Sen stannar jag och min kära Anders där hela helgen och ska bara mysa och ha kul! Vi ska bo på hotell = *Lyxigt* och på lördag kväll ska vi på show på Golden Hits där vi även ska äta en 3-rätters. Vi får egentid tillsammans och lite romantik på köpet kanske ;) Bara att få äta hotellfrukost är ju värsta bäst!!

Hur som helst, så ska det bli jätteroligt.

Nu ska jag byta om för att sticka iväg på Zumba!

Kram och Hej// M
I morse när jag var i köket och höll på med frukosten, tittade jag ut och fick se en liten "Bambi" ligga och vila skönt i en snögrop på vår tomt.

Hon bara låg där och var så jättesöt! Såg så lugn och orädd ut. Vi har en flock med rådjur som går över tomten från och till men dom blir oftast så rädda när man drar upp rullgardinen eller öppnar dörren. Men denna lilla sötnos låg bara där i godan ro.


Gullig va? Tänk att man har naturen alldeles inpå knuten - det är ju fantastiskt!

Söndag idag och vi har precis prommat en timme, det är plusgrader idag - for a change - och solen har kikat fram, så det var riktigt härligt ute :) Imorgon börjar vardagen igen efter alla helger och ledigheter och idag åker alla adventsstjärnor och stakar ner i kartonger i källaren. 
Underbart att vi nu har börjat på ny kula på ett nytt år och att dagarna blir ljusare och längre.

Kramelikram, M

 
Födelsedagen har fortsatt med massa fina blommor :)


Fem vackra röda rosor av min älskade Anders




Blommor av svärmor Alice och Elin & Magnus + alla grattiskort som kommit med posten

Kvällen avslutas med middag på Big Street nere på samhället.

Har haft ett långt grattissamtal med Linus och strax ska jag skypa med Emil, kan det bli en bättre födelsedag? 

Kram M
Jahapp! Då är jag 45 bast!! *Oh my God* liksom....När jag smakar på frasen:

"Jag är 45"
så känns det lite märkligt, eller jag menar, det känns lite GAMMALT! Men det är väl nu jag befinner mig i den härliga medelåldern, som man liksom inte kan uppskatta förrän man själv är där!

I morse var det "någon" som sjöng "Ja må hon leva" för mig och serverade mig ett fint paket på en bricka. I paketet låg en jättefin pyjamas.


Nygrattad och nyvaken 45-åring i sängen


Min nya fina sköna rosa-guldiga leopardpyjamas

Tack min fina älskling för en fin början på min födelsedag!

Kram M
Det är sjätte dagen på det nya året och vi är lediga; det är trettondagen. Jag var ledig igår också och kommer även att vara ledig imorgon, på min födelsedag :) Sen är det helg och det betyder jag är ledig fem dagar på raken - LYXIGT värre tycker jag, en fin början på det nya året!

Vi sov länge, Anders och jag. Vi gick och la oss jättesent, jag tror klockan var 00.30 och det är sent för att vara vi. Sen kom Bella och pockade på uppmärksamhet från kl 08.00, men då kändes det fortfarande som att det var mitt i natten, tyckte jag, så jag somnade om och vi gick inte upp förrän 10.30 (!!) Jag vet...Vi är värre än tonåringarna *fniss*

Vi åt en sen frukost framför tv:n och sen blev vi sittandes där och tittade på "Madicken på junibacken" - Astrid Lindgrens berättelser är ju helt underbara, det spelar liksom ingen roll om man är vuxen eller barn; dom är lika underhållande för alla.

Men sen blev det dags för en promenad, trots busvädret. Det hade snöat hela natten och det snöade fortfarande. Men vi tog på oss massa kläder och bestämde oss för att vi skulle knalla ner mot Långbryggan, och så blev det.


I bakgrunden syns Rättviks egen fallos-symbol - det stora isberget som pryder Siljan utanför Långbryggan


Eller är det en stor vit Barbapappa? ;)

Hur som helst, så är det vinter i bokstavlig mening idag! och det kanske syns på bilderna också.

Kram M