.....skön skogspromenad i solskenet....som blev.... AfterWork med ett glas rött, lite nachochips och dejt med äkta mannen :)

Ja, torsdag är det idag vilket egentligen betyder Zumbatajm! Men idag så kändes det liksom inte riktigt ok att gå in i en trång, svettig lokal när solen tokstrålade och temperaturen steg upp mot 23 grader + (!) Notera att dagens datum är 29 september och att det då borde vara höstruggigt. Nice indeed, but there´s something wrong in the world and universe, I guess!

Efter lite vånda och beslutsångest så bestämde jag i alla fall att - Nej - någon zumba skulle det inte bli idag, trots att det är superkul och mitt "bästa", utan idag skulle det istället bli frisk luft, sol och långpromenad. Japp - hälsan själv!

När jag sedan mötte upp med Anders för att gå till bussen som skulle ta oss hem, så kom han med det urmysiga förslaget att vi skulle ta en spontan AfterWork - bara han och jag - på Pitchers som fortfarande hade uteserveringen öppen och dessutom 20% rabatt just idag!

Underbar idé och framför allt; spontan!! Me like :) Så....Mia "hälsan själv" Rosén blev nåt helt annat idag - en kvinna på 45 som satt och zippade rödvin på en torsdag... :) Ha Ha!


Skål i solskenet!


GI:n som bortblåst som ni ser, men vem bryr sig?


Hummersoppan smakade gott tyckte äkta mannen


Livskvalitet på hög nivå :)

Kram
//M//

Idag var en perfekt dag för att vistas i skogen! Och kanske, kanske att man skulle kunna stöta på några kantareller också. Har hört hela veckan från folk på jobbet att det bara kryllar av dom i skogen! Ok....Sagt och gjort; jag och min kära make gav oss ut på promenad och på jakt efter "trattisar".

Vi gick och gick......Och gick och gick......Och så gick vi lite till.....Men inte en enda liten kantarell vi såg!! Bara några andra gulaktiga misstänkta svampar som vi inte vågade plocka.


Kan man äta dessa månne?? Nja.....bäst att låta bli.


Mys pys i skogen


Röda vackra lingon - det är svensk höst det!


Min finaste vid en å som vi råkade stöta på mitt inne i urskogen!

SÅ skönt med skogsluft, vi var ute i nästan 1,5 timme och det känns som rena rama terapin för själen :)

Nu kan man känna sig nöjd med dagen och bara slappa och ta det lugnt och känna harmoni med livet. TROTS att vi inte hittade några svampisar :)

Tjolahopp! // M //
Det är slutet av september och hösten är här. En vacker och ganska varm sådan.
Det är en vanlig lördag och solen skiner idag.
Tog en promenad i trädgården och konstaterade att äppelträden dignar av frukt och att pelargonerna i krukorna fortfarande blommar och nya knoppar är på väg att spricka ut.
Väntar nog med att ta bort "sommaren", åtminstone nån vecka till. Känns på nåt sätt som att lite av den fortfarande är kvar :)


Två söta och goda äpplen på en gren


Som sagt, det kryllar av äpplen i år - ett riktigt äppelår!

'
Röd pelargon i zink-kruka

Go´ helg på er!
Kram // M //
Apropå ingenting så hände nåt väldigt annorlunda härom morgonen när jag och Anders var på väg in för att jobba.
Vi hoppade, som vanligt, på buss nr 70 som har destination Falun. Vi märkte ganska snabbt att busschauffören körde jättefort, ja som en galning faktiskt!
I Rexbo, eller nåt sånt, sa jag till Anders "Men herregud vad han kör fort!" Jag tittade till mot chauffören och såg till min förvåning att det ju faktiskt var en kvinna!! Ok.....måste väl erkänna att även dom kan köra som galningar :)
Hur som helst, efter ett tag igen, så stannade bussen vid en busshållsplats. Ingen klev på, men det som hände var att den kvinnliga "galna" chauffören drog i handbromsen och stövlade bakåt i bussen i full fart. När jag tittade vad som fanns där bak så såg jag att det fanns en toalett där och chauffören bokstavligen rusade in där och låste om sig.

Ovana vid denna situation så började förstås dom flesta i bussen att skruva på sig och le lite lätt, för det här var ju inte precis en vanlig syn när man sitter och småsover i bussen klockan 7 på morgonen!

Efter ett par minuter stövlade hon ut igen och gick med raska steg mot ratten igen och hon rörde inte en mn. Man kan ju bara sia om vad som hände där inne ;)

Ja, det var en annorlunda och kul bussfärd!

Tjoho
//M//
Jag har börjat rida igen efter nästan 30 år (!!) Ja! Jag vet, det låter som ungefär hundra år sen, men det är BARA 29....om jag räknar rätt:)
Red mycket i min ungdom (är jag gammal nu?) Ja, ja....Hur som helst så har jag tagit upp ett av mina gamla intressen, vilket var hästar och ridning.

Jag har faktiskt Patricia att tacka för det. Hon ville så gärna börja rida när hon kommt till oss, så vi kollade runt lite grann bland hästgårdar och ridskola osv. Vi fastnade för "Bonde Susannes" hästgård med islandshästar så vi åkte dig och kollade in stället och pratade med Susanne, en mycket trevlig "dam", för övrigt.

Det hela slutade att Patricia OCH även jag anmälde oss och vi började rida redan veckan efter. Nu har jag varit där två gånger; senast i måndags och det är SÅ himla roligt alltså!  Och mysigt :) Dom där islänningarna är verkligen charmiga, snälla och trevliga att rida.


Jag med Wille :)

Ridningen då, kanske någon undrar ? Ja, jag är glad att säga att takterna sitter kvar. Det är väl lite som när man en gång lärt sig cykla, då kan man det resten av livet. Men visst....fick lite träningsvärk på konstiga ställen efter första gången :)
Längtar redan till nästa måndag!

*Gnägg*

//Mi@//
Sen jag började nytt jobb i våras så har jag lärt känna många nya trevliga människor, och däribland finns Jaana. Vi började nästan samtidigt; jag bara två veckor efter henne. Jag vet inte, men vi liksom "fann varandra" nästan på en gång. Hon är en jättemysig och kul tjej som jag nu haft privilegiet att få spendera fyra dagar i Stockholm med.

Vi har varit på baskurs för nyanställda inom Domstolarna. Jättebra grundäggande kurs när man inte har så mycket "kött på benen" vad gäller lagar, uttryck, sekretess, vad gör egentligen polisen & åklagaren? osv.
Så nu är vi fullproppade med ny kunskap och vi är även fullproppade med massa fika & mat :) Man äter ju liksom mest hela tiden när man är på konferens :) Magen är lite större nu....so to speak...

Vi hade tur med vädret för på eftermiddagarna när kursen var slut var det soligt och varmt. Vi promenerade och strosade i vackra Stockholm varje dag.


Jaana leker tittut med Evert Taube på Järntorget Gamla stan :)


Vid vattnet på väg från Fotografiska muséet


Jag vid samma ställe


Söta Jaana dricker Cappuccino vid Stureplan med shoppingpåsarna i högsta hugg :)

Vi hade verkligen jättetrevligt och hade tur i oturen att hela eftermiddagen, sista dagen, blev inställd. Då passade vi så klart på att bara strosa, fika och shoppa :)

Kramelikram
// M //