Nu när min käre man ska åka och jobba i Afghanistan så har jag också börjat ställa om mig mentalt, d.v.s jag läser böcker om landet och om kvinnosituationen där, jag kollar in SAK:s hemsida lite då & då och försöker liksom, tja bara intressera mig. Jag har ju tänkt att jag nån gång ska åka och hälsa på Anders i Kabul och då gäller det att vara förberedd.

Ja, det ÄR jag - jag lovar :) Gillar jag att vara klädd i burka? Svar: Nej! Så DET tänker jag inte vara i alla fall när jag hälsar på

Men man får nog vara på sin vakt; det finns många, i våra ögon, konstiga regler att följa, speciellt när du är kvinna. Är nog ingen idé att packa ner den kort-korta kjolen och dom höga klackarna. Nä, det får bli brallor, långkjol och gympadojor, tror jag. Äh, vi får väl se vad det blir - det löser sig nog.

Var ute på promenad på lunchen häromdagen och när jag gick genom stadsparken vid lasarettet så hade massor av duvor samlats på ett enda ställe och satt och pickade frön. Det var en fin naturbild tyckte jag, så jag knäppte en bild med mobilen.
Våren är härlig

// M //
Det är inte så allvarligt som det låter, men jag och Emil bodde faktiskt en natt på Långholmens hotell i helgen. Långholmen som har varit ett fängelse förr, men som nu är omgjort till hotell och vandrarhem. Måste säga att det är skitmysigt och väldigt fräsch. Vi bodde i en cell :)
Cell nr 304 - där var vi inlåsta!

Nä, det är inte galler för fönstret :)

På lördagen, när vi hade kommit till storstan så blev vi hungriga efter en liten stund, så då gick vi in på första bästa Kina-hak och käkade 4 små rätter och friterad banan med glass.
Emil i full färd med maten

Vi fyndade varsitt plagg och luktade på massa goa parfymer på Åhléns (det är liksom standard) och sen tog vi T-banan till Universitetet och spenderade eftermiddagen på Naturhistoriska muséet. Kikade på den stora utställningen om människans resa och sen så såg vi "The last reef" på Cosmonova. Den hade premiär i fredags och handlade om våra sista korallrev. Den var vacker!
På söndagen lämnade vi "fängelset" och åkte mot norr - dvs Rådmansgatan för att sen knalla till norra Real.
Det egentliga syftet med att åka till Stockholm var att jag och Emil skulle vara med på ett av Explorius´ avrese-/informationsmöten för ungdomar som ska åka iväg till USA och Canada nu till hösten. Emil som en så kallad referenselev och jag som referens- och värdmamma och ambassadör för Dalarna.
Här Anton & Emil. Det var lite kul, för dom här två grabbarna åkte faktiskt med samma flyg den 6 aug 2010 mot soft-landing camp i New York innan dom for iväg till sina respektive värdfamiljer i olika stater. Nu dök Anton upp igen, han också som en referenselev.


Lite suddig bild, men här är alla fem referenselever som var med och berättade om sitt år och sina olika upplevelser; Jenny, Anton, Emil, Sofia och Robert. Bakom syns Lina från Exploriuskontoret i Stockholm.

Det var en jättetrevlig och kul dag!
// M //
Igår var det säsongens sista ridning och då red vi ut i skogen med Lina. Det var en härligt vacker och solig vårkväll så det var verkligen perfekt att rida ut i det fria och släppa lite på alla tankar på teknik, halvhalter, under- och överskänklar, få hästen att tugga på bettet och göra skänkelvikning :) Man kunde mest bara sitta där och hänga med och förundras över hur härlig den svenska naturen är!
Jag hade tur och fick min favorit Wille. Patricia hade hoppats på Kongur, men fick istället Draimur. Men dom är så charmiga på sitt eget lilla vis var och en av dessa islänningar, så det spelar nästan ingen roll vem av dom man får rida. Alltid lär man sig nåt nytt när man sitter på en ny häst.
Här lite bilder från innan, under och efter ridturen.
Patricia gullar lite med Kongur


Jag & Wille


Patricia med Draimur


Ute i skogen. Här Patricia och Lina


Hela vår grupp förutom Anna. Här syns fr vänster: Moa på Leira, Karin på Taktur, Jag på Wille, Gun-Britt på Kongur och Patricia på Draimur. Lina (vår hjälpinstruktör) håller i kameran


Glad och lycklig i själen efter en underbar tur som avslutades med en lång och snabb galopp!


Kongur - Patricias älskling


Wille rullar sig i leran efter det att jag borstat honom - Tack Wille :)

Jag är så glad att Patricia kom till oss för annars hade jag nog inte tagit upp ridningen igen, även om jag tänkt på det i flera år :) Och jag rekommenderar det starkt till andra! Man blir glad i själen av att vara nära dom här stora djuren.
Kram Kram
//M//
Jag och syrran blixtade ner till Örebro tur och retur över dan, den 1 maj. Åkte ner på en gratisbiljett minsann så då hade vi råd att riktigt gotta oss på tåget med varsin stor kaffe och Delicatoboll *mums*
Det var en strålande vacker 1 maj med sol, blå himmel och skön värme! Som vi har längtat efter det!
Mamma stod med sin Freddy i fin röd tunika och väntade in oss på stationen och sen tog vi en prommis hem till dom.
Medan mor fixade lite i köket satte vi oss en stund på den lilla balkongen och solade, man är ju liksom så himla "tarv" på den varan this time of year.
Systrarna
Söta syster P

Efter den helt makalöst smarriga middagen gick vi ut på stan där det myllrade av människor och sol. Det sög i kaffetarmen så vi letade på ett mysigt café där vi kunde sitta premiärute och fika - vilken lycka :)
Mamma och jag med varsin cappuccino och smarrig chokladig sak


Solglasögonen satt INTE i vägen denna dag!


På väg mot stationen igen i sällskap med mamma och Freddy. Vackra Örebro slott i bakgrunden

Vad kul det är och vara lite spontan ibland och bara sticka iväg så där! Vi hade en jättemysig dag.
//Kram M //