Löning igår = härligt! Januari är ju en fattigmans månad för oss alla lite till mans och man kanske känner att man ändå inte kan göra så jättestora utsvävningar med plånboken. Men idag så var jag och min goa vän Camilla på samhället (ja, man säger så i Rättvik. Att säga stan eller city vore strängt förbjudet) och jag fick en sån lust att svänga förbi Erikshjälpen som säljer begagnat och 2nd hand.
 
Efter att ha kollat in läget och strosat omkring en stund så hände det som brukar hända mig lite titt som tätt; jag bara "gick på" den här urhäftiga klänningen i värsta Miss Li stil. Kollade lappen bak i nacken och..jodå, det var en storlek 38 - Perfekt! 
 
Nu har ju jag egentligen inte samma klädsmak som Miss Li, men det var nåt med den här klänningen som gjorde att jag bara inte kunde förmå mig att hänga tillbaka den och att INTE prova den, även om den känns lite vågad.
 
Visst är det underbara färger?
 
Tror att den kommer att bli en favorit bland mina klänningar och att den är snygg både med stövlar och en sko. Priset då? 195 kronor fick jag ge, vilket jag tycker var ett mycket bra pris för denna minst sagt originella skapelse. Och som sagt, ett lagomt klädfynd i januari månad!
 
Camilla fyndade också; böcker och gosedjur till minstingen Pontus.
 
Efter shoppingen var vi och fikade på vårt favvo-fik, nämligen Södergården som ligger efter Storgatan mitt i Rättvik. Och sen blev det några nya gröna växter att förgylla några av mina fönster med!
 
//M//
 
Nu är det verkligen dags, nu har jag väntat länge nog, alldeles för länge faktiskt; här kommer några snapshots från vår fantastiska kryssning i Indiska oceanen 12-23 november. Vi hade en underbar semester som faktiskt var vår bröllopsresa också! Vi besökte fem länder och däremallan var vi ute på havet och bara njöt och gjorde det vi kände för.
Vi åkte från Dubai mot Oman, som visade sig vara ett vackert och intressant land, inte minst var det fascinerande att se Sultanens palats med dess kupoler och glänsande italiensk marmor på marken.
 
 
 
Vi låg i hamn ett dygn i Oman och sen åkte vår jättebåt Solstice vidare mot Cochin, Indien.
 
Fantastiska färska kryddor i massor fanns att köpa i Cochin.
 
Efter att båten legat två dygn i Cochins hamn så åkte vi vidare mot Malysia och för att komma dit så spenderade vi hela tre dygn ute på öppet hav på vår fantastiska lyxbåt.
 


 
Celebrity Solstice är en otrolig båt; alltså det finns ALLT! Och allt går liksom inte att visa, jag och Anders tog ett par hundra bilder och det är svårt att göra ett urval, men man får kanske en känsla för den i alla fall genom att kika på dessa bilder.
 
Resan gick nu vidare mot Malaysia där båten låg i ett dygn. Tyvärr fick vi inte så mycket tid där, så vi blev kanske lite besvikna på just det stoppet. Men ett par bilder blev det i alla fall och däribland på det otroliga  Petronas Tower.
 
 
Efter Malaysia blev det ytterligare tre dygn ute på det oändliga havet som tur nog höll sig lugnt hela tiden. På båten blev det både relax, sol och träning.
 
 
Slutdestination för vår del var singapore; ett vackert och väldigt välorganiserat land som jag gärna skulle åka tillbaka till.
 

Vi lämnade kryssningen med ett leende på läpparna och med en massa fina minnen att bära med oss i hjärtat. Vi hade inga direkta förväntningar på den här resan, men vi har faktiskt blivit bitna av att kryssa, det var helt amazing på alla sätt och vis; det finns nåt för alla smaker och vi har träffat så många trevliga människor. Maten var bra och personalen otroligt serviceminded.
Vi kollar redan nu på en ny spännande kryssning att uppleva framöver nån gång i framtiden, och vem vet, det kanske redan blir i höst!
 
Jag och Anders skiljdes åt på singapores flygplats efter 12 underbara dagar och nätter tillsammans! Han flög till Kabul, Afghanistan och jag tog rikte mot Sverige igen. 
 
//M //