Det är söndag och idag har vi gått över till vintertid, vilket betyder att dagen känns mycket längre idag! Hade klockan på ringning 9.30 och när det ringde imorse så var hon ju bara 8.30 egentligen :) Var skönt att få sova länge. Vi kom i säng ganska sent igår kväll efter en jättetrevlig kväll med middag och vin hos Anna och Ulf; ett par som bor lite ovanför oss här i Lerdal.
Långfrukosten var ju given, som vanligt; lite TV4-morgon-tv och när klockan var 11 så var det dags för mig att göra mig iordning och förbereda mig inför Zumban. Det var ju inte direkt nån vits att ta en dusch innan, så det blev några vattenstänk under armarna och på med lite deo sen drog jag på mig min nya outfit och knallade ner till Camilla som skulle ta bilen. Vattenflaskan var givetvis med och jag kan lova att jag slurkade i mig allt innehåll under detta träningspass som visade sig var jättesvettigt men otroligt kul.

Lovade ju att rapportera vad jag tyckte om Zumba och jag kan säga att det var jätteroligt. Det var högt tempo till Latinorytmer och det var mycket svänga på rumpan och höfterna. Jag och Camilla dröp av svett efter en timme och det kändes riktigt härligt och skönt!

Det som skulle bli ett prova-på-pass visade sig sedan bli ett helårsmedlemsskap på Comax/T.O.K.A-centret och vi blir 349 kronor fattigare i månaden! Men, va fan.....Som jag skrev på Fejjan; Jag har liksom befunnit mig i nån slags dvala dom senaste åren, och inte motionerat mycket alls.....vilket oxå visat sig på kroppsformen och på vågen....Not fun at all.....Så nu ska jag och Camilla ta nya friska tag och bli lite mer hälsosamma och träna lite mer och det känns bara kul.
Nästa Zumbapass är på torsdag och det har vi redan tecknat oss för.

Nu är det snart kväll och jag och Anders sitter i soffan och söndagsmyser med lite godis (!) Vi är ganska trötta.....Så vi får väl se om det blir en tidig kväll eller om vi piggnar till och orkar se nån film senare eller nåt.

PUSS så länge
Igår kväll blev jag överraskad av Anders när han kom hem. Han hade varit borta ett par dar och igår kom han alltså hem och det var fredag! Jag hade förberett en kycklingsallad och korkat upp en flaska rött, dukat fint med levande ljus och silverunderlägg. Försökte skapa lite stämning och lite romantik, skulle man väl kunna säga.

När vi skulle sätta oss till bords så stod det nånting på min tallrik; det var en svart liten påse som det stod "SNÖ" på och en massa rosa silkespapper stack upp ur öppningen. Jag blev paff och överraskad och Anders såg förväntansfull ut.



Jag blev ju naturligtvis jättenyfiken för jag förstod att det gömde sig ett smycke i presentpåsen. Jag drog upp pappret och kände en smyckesask som jag plockade upp. Öppnade asken och där låg ett jättefint SNÖ of Sweden halsband. Åh vad glad jag blev!


Visst ser det ut som en snödroppe?


Kärleksgåva

Så var det ju det här med Zumba. Zumba är ett av de nyaste träningsformerna, vad jag förstår. Och är en dans-träningsform; typ en mix av latinodanser alltså rytmisk dans. Denna träningsform skapades i mitten av 90-talet av sydamerikanen Alberto "Beto" Perez och har blivt en av de snabbast växande träningsformerna i USA.
När jag hörde talas om det, först nu i höstas, så blev jag supersugen att testa, men tyvärr fanns det inte nånstans i Rättvik. Det fanns pass i Leksand, Borlänge och Falun, men det kändes lite långt att pendla för att träna en timme. Men jag, som har ett förflutet som amatördansare, har verkligen saknat dansen och blev SÅ glad när jag i veckan såg att det kommer att starta ett Zumba-pass på Comax här i Rättvik.

Jag ringde till Camilla, min bästis här i Rättvik, och hörde om hon ville hänga på och det ville hon. Ringde och bokade in oss och det fanns bara två platser kvar; det var nog nån mening med det. Så nu ska vi gå och testa imorgon kl 12 och det ska bli jättespännande.

Insåg dock att jag har zero kläder att träna i.....Visst, man behöver inte ha nåt speciellt på sig och inte det senaste, men eftersom jag inte har tränat ordentligt på flera år och äntligen rensat ut dom där gamla träningspaltorna, som jag hade i garderoben, så hade jag liksom ingenting! Och jag kände att jag inte ville gå dit i mina mysbrallor.....
Sagt och gjort så åkte jag ner på samhället och knallade in på TeamSportia i hopp om att hitta nåt lite lagomt så där att träna i, som samtidigt inte kostade skjortan.
Hittade faktiskt ett längre svart träningslinne + ett par halvlånga svarta träningsbrallor i skönt, mjukt material. Så jag slog till och det kostade bara drygt 300:- totalt.


Voila! Zumba ready :)

Rapport kommer imorgon - feedback hur jag tyckte det var, men jag hoppas att jag får blodad tand så att jag kommer att fortsätta. God knows I need it :)

Nu ska jag ta och sätta på lite färg på den här gamla ekan :) Vi är bortbjudna på middag ikväll.

Till´tomorrow, PUSS!



Klockan är halv 11 och här sitter jag, fortfarande i min rosa morgonrock, och bara myser med kaffekoppen bredvid, morgonTV med Malou lite i bakgrunden, datorn i knät och min lilla älskling Bella, som ligger här tätt bredvid mig och sover sött.
Hade hoppats på en vacker solig dag med frisk vinterluft - ville ut och promenera och få sol i ansiktet. Men ute blåser det som bara den och det är mildare väder på väg in; alltså sånt där tråkigt vinterväder....Så jag tror inte det blir nån promenad...Ok, jag vet att man inte ska skylla på väder & sånt för det finns ju alltid "kläder efter väder", men ärligt talat så har jag ingen lust.
Har just bestämt mig för att vara inne och kanske organisera lite bland mina papper. Ni vet, sånt där som man aldrig tar sig tid för och alltid skjuter upp till en annan gång. Jag har nu papper sen säkert ett halvår tillbaka som ska sorteras in i en pärm i mina olika "Mia-flikar". Japp! Idag ska det banne mig bli av så att det blir ordning och reda!

Sen måste jag också ta mig ner på samhället och handla lite ansiktsprodukter, jag använder bara märket Exuviance som är helt fantastiskt! Jag har ju en historia av mycket hudproblem och har nog provat det mesta på marknaden under många många år, men sen jag hittade Exuviance så är det bara det som gäller. Lite dyrt kanske, men värt varenda krona.

  Härlig och vårdande nattcreme

Nu ska jag ta och ta fram alla mina papper och sortera upp dom; måste passa på medans känslan finns kvar :)

Men först ska jag pussa lite på Bella och ta en påtår kaffe :)



Puss Puss!
Igår var jag till ett medium, vilket skulle kunna ha varit den mest spännande dagen i mitt liv på länge! Men...det blev lite "platt fall"... Jag hade egentligen inga förväntningar av hur det skulle bli, men jag trodde ju i alla fall att NÅGON däruppe skulle kontakta mig och kanske ha ett budskap att förmedla, men icke! Ska väl i och för sig erkänna att jag, innan, tänkte för mig själv och faktiskt undrade VEM som skulle kunna kontakta mig. Jag har ju mormor och farmor och så där, men ingen annan direkt nära vän eller så som har gått över till andra sidan.

Så när jag då sitter där hos mediumet Helena och stämningen känns lite mystiskt och spännande så säger hon att hon ser och känner in hundar !! Hm....Är jag en hundmänniska frågar hon...? Tja, det vet jag inte.....Vi hade ju i och för sig hund under hela min uppväxt, men nu är det ju katter som gäller.

Det var, hur som helst, dessa vovvar hon såg och hon kunde känna in att jag hade en förmåga att kunna kommunicera med djur. Ok.....kanske inte nåt jag någonsin känt själv, men vem vet. Jag kanske besitter latenta andliga förmågor :) Hon sa att jag var en ganska öppen person för det andliga och kunde konsten att heala, kanske inte heala i bokstavlig mening, men att jag gav människor väldigt mycket och att människor ofta kommer till mig och lättar sitt hjärta. Och det är ju visserligen sant. Helena menade på att heala kan också vara när man lyssnar på en annan medmänniska och finns där som ett stöd och kanske ger råd.

Kanske ska vidareutbilda mig till terapeut eller nåt?

Kvällen avslutades hos Camilla & Jörgen, som oxå var och träffade varsitt medium, så vi utbytte våra erfarenheter om vad som hade hänt under dagen, vilket var riktigt intressant!

NU: lite söndagsstädning kanske, innan middagen skall förberedas och ikväll ska jag skypa med Emil :) Min lilla plutt!

Kramen!
Igår morse när jag vaknade och tittade ut genom fönstret så hade den kommit!

VINTERN

Det var alldeles vitt på backen och det som var en grön gräsmatta för bara några dagar sen var nu en vit sådan.

Solen sken hela dagen och det blev en underbart vacker dag, MEN det var glashalt på många ställen och till råga på  allt så hade vi inte hunnit byta till vinterdäck på bilen! Varför blir man "tagen på sängen" varje år? Att man aldrig lär sig.


Vinterdagen gryr i Lerdal


Absoluta dödsstöten för blomman...


Brrrr vad kallt tycker missen på trappan

Min kära mamma har varit och hälsat på sedan i tisdags kväll och åkte hem idag. Men igår, då jag hade min lediga dag, så hade vi en riktigt mysig och skön dotter- mammadag tillsammans med lite shopping, promenad, lunch och besök hos svärmor Alice.

Kvällen avslutades med byte till vinterdäck och sen lite goda räkor på rostat bröd och lite vin!


Mamma & jag i solen på Långbryggan

Ciao!
Vem har sagt att man bara kan ha Fredagsmys? Jag hurrar för Måndagsmys!
Tänk, en alldeles vanlig måndagskväll med lite hemmagjord guaccamole att dippa goda krispiga ekologiska nachochips i. Ett glas rött vin tillsammans med älsklingen, levande ljus överallt i huset; bara mys när vinden viner utanför...
Jag tycker i alla fall att man kan unna sig lite måndagsmys när man inte setts på nästan en vecka - vardagar behöver inte vara vardagar!

// M //
Vi hade en liten familjeträff; jag, syster Pernilla, mamma och min äldsta son Linus. Jättemysigt förstås eftersom vår familj är så utspridd överallt! Jag bor ju i Rättvik, syster P i Borlänge, likaså Linus och så lilla mamma som bor i Örebro.

Jag låter bilderna tala för sig själv:


Kära syster Pernilla, jag och mammsen


Mamma - söt & rolig i min nya mössa


Pinglan - Pernillas vackra vovve nr 1


KG - Pernillas vackre vovve nr 2


Sist men inte minst; jag med min finaste Linus

Idag är det söndag och helgen är snart slut, vilket jag tycker är ganska skönt, för om några timmar bara får jag hem min Anders som varit borta i nästan en hel vecka. Så nu börjar jag få abstinens!! *S*
Hur som helst, det har varit en underbart vacker höstdag i Rättvik idag och jag kunde inte låta bli att ta en promm ut på Långbryggan, fram och tillbaka. Kolla in beachen en söndag som denna - den 17 oktober 2010.


Sanden ser varm och somrig ut.... Vilken vacker plats på jorden jag bor på!

Nu är det äntligen dags för "Skype" med Emil :)

Tjingeling så länge!
Fredag kväll och jag är solokvist med mina katter, TV:n och en flaska rött! Tja.....det går väl an I guess så jag säger SKÅL SKÅL och välkommen!


Nu ska här smakas :)


Mums, det var riktigt gott och kostar endast 54:- (!) Regatta Bay var namnet och är gjord på min favoritdruva Shiraz, finns även i vitt och rosé.


Blir nog ett glas till tror jag ;) Skål Skål till mig själv så här på fredag kväll!

Nu: IDOL!

Kramen från mig
Ja, det är ju en alldeles vanlig torsdag mitt i oktober idag, men jag kom just på att det är den 14:e oktober vilket betyder att det är exakt fyra månader kvar tills Alla Hjärtans Dag! Ingen märkvärdig dag i och för sig, men jag har nog mycket kärlek i tankarna nu eftersom jag längtar efter min Anders. Han har varit bortrest sedan i tisdags och kommer inte hem förrän på söndag kväll. Med visst är det bra att få längta efter varandra ibland? Det är nyttigt och tillför näring till förhållandet, tror jag!


Minne från sandstranden i KohChang Thailand 2008

Idag var en bra dag på jobbet ända tills jag skulle till att åka hem för dagen. Jag hade fått härlig massage av Bibbi som är vår massös och kommer en gång varannan vecka och idag var det premiärknådning för mig!
Som sagt, precis när jag hade stängt igen bakdörren i köket, så vände jag mig om och gick rakt in i dörrkarmen till nästliggande dörr!! PANG sa det och sen kom den jävulska smärtan rakt över näsan....Ni vet själva hur ont det gör att få smäll på näsan....Tårarna bara väller fram och man gråter vare sig man vill eller inte. Jag höll händerna mot näsan som för att lindra det onda och det var då jag märkte att det hade gått hål och att det blödde ymnigt. Gick in till Anna och frågade om hon hade plåster och det hade hon, men på dom stod det typ NORDEA! Hallå! DET kunde jag ju inte ha över näsan liksom. Så jag letade på ett neutralt plåster inne i förrådet och klistrade på det på lilla snoken!

Kände mig inte direkt superläcker.....Men nöden har ju ingen lag!

Nu: Robinson :)

Kram Kram från mig!
Idag skulle jag ju få sälja "Gamla Bettan". En köpare från Borlänge skulle komma hit kl 14.00 och hämta den; alltså bärga den eftersom den inte funkar just nu. Allt detta visste köparen redan och jag frågade till och med på telefon igår kväll om han verkligen var beredd att betala tusen spänn för den och det var han, sa han.

Klockan 14.20 hade han inte dykt upp eller ringt...Jag blev lite irriterad eftersom jag hade andra tider att passa så jag ringde faktiskt upp honom. Då visade det sig att han och hans kompis inte hade lämnat Borlänge än (!) LITE nonchalant kan man tycka! Men, jodå han skulle åka på en gång. Och snäll som jag är, så väntade jag tålmodigt. Hade Camilla hemma hos mig som moraliskt stöd. Inte för att jag är rasistisk på nåt vis eller så, men jag tyckte det kändes lite olustigt att få hem två st vilt främmande karlar (från Somalia typ) och inte ha Anders hemma. Så min snälla endaste kompis i Rättvik, Camilla, var här med mig :)

Efter mycket om och men dök dom således upp (innan dom förstod hur dom skulle åka.....oh my god....det tog sin lilla tid det också...) Dom synade och inspekterade skitbilen och jag stod vackert och väntade på att få skriva "byte av ägare" lapp.
Men Tji fick jag!!! När kompisen kikade under bilen (han var tydligen proffs på bilar) så såg han hur pass rostig den var i underredet, så då ångrade Hassan (ja, han hette så) sig! Så man kan väl säga att dom vände i dörren och hade åkt sju mil förgäves. Dock ej mitt problem!


Här är hon min lilla skitbil :) Det är nog skroten nästa för henne....

Kanske lika bra....men låter annonsen på Blocket ligga där några dagar till ifall det dyker upp någon som eventuellt vill ha henne som reservdelsbil. Fyra år har vi haft tillsammans.....Skitbilen och jag och hon har gått som en klocka!

Nu blir det ett av mina favvoprogram: Bonde söker fru!

Ciao :)
Ja, då är man solo i några dar...Min darling har gett sig iväg till Örebro och sitter just nu i skrivande stund och äter middag med min mor och hennes sambo, vilka bor just i Örebro. Men det är pga jobb som han är iväg och imorgon blir det Stockholm i ett par dagar. På fredag ger han sig sen iväg till Umeå för att hälsa på sin son med familj. Åh, vad jag kommer att längta massor! Men, det är bra att längta efter varandra ibland - då brukar det gnistra till lite extra när man ses!


Min egen snygging - miss you allready!

Så här sitter jag nu, i soffan, har ätit lite grann (och JA, jag har redan spräckt min nyttiga plan som jag inledde i morse, dvs jag har nu ätit mackor....Jäkla karaktär jag har *blä*). Tänkte för mig själv att jag skulle leva sunda och hälsosamma dagar nu.
Dagen började bra med nyttig Verum lättfil och musli med nötter, på fikat på jobbet intog jag en avokado när alla andra smaskade mackor med goda pålägg på. Och till lunch åkte jag minsann och köpte en Västkustsallad och avstod faktiskt från det medföljande brödet. Mellis blev några Paranötter och sen här på kvällskvisten när jag nu skulle äta nåt, så blev det så dumt för jag var så himla hungrig liksom.....Så - Vips hade jag värmt lite lax från igår med god grädde- och parmesansås och Vips så hade jag brett flera små bitar hårt bröd med Bregott! Tänk att jag inte klarade det ens en hel dag, förfärligt dåligt!!
Men, men, man ska väl inte förbanna sig och vara besviken utan det är väl bara att ta nya friska tag en annan dag, eller hur?

Har fått en köpare på min bil som jag ska sälja - Skitbilen kallar jag den nu sen ett par dagar tillbaka för det är bara skit med den så kom hit bara och ta den härifrån!!! Helt otroligt att jag ska få tusen spänn för den, men det är ju klart....Vinterdäcken får ju följa med oxå och dom är säkert värda 400-500:-

Nu lite TV-tittande innan det är dags för sussning :)

Kram Kram från mig.

Vi har ju tre katter; Bella, Maja & Murre. Dom är ena riktiga personligeter alla tre. Bella är yngst; drygt ett år bara och min och Anders´ lilla älskling.
Hon älskar att krypa in och gömma sig och ligga trångt och krångla lite ibland när hon ska sova. Allt som oftast hittar vi henne så här...


Sussar skönt under favoritfilten


Tittut...


På hugget och lust att busa

Ciao!
Helgen inleddes med en hejdundrande 40-årsfest i Hovgårdens bystuga i Borlänge. Det var min vän LG som fyllde och det var ca 120 personer som klämt in sig i stugan minsann! Så, direkt efter jobbet drog jag och Anders till kära syster Pernilla i Borlänge, där vi fräschade till oss och bytte om. Anders var chaufför så jag och syster pimplade lite rött :)
Det var en trevlig och uppsluppen fest och jag stötte på några "kändisar" från min gamla hemstad så det var skoj!
Efter några timmar gav vi upp; man är trots allt lite sliten på fredagar när man jobbat en hel vecka (minus en dag för mig då) *fniss*
Vi släppte av syster och sen fortsatte vi mot Rättaviken, det är ju alltid skönt att somna och vakna i sin egen säng, eller hur?

På lördagen sov vi läääänge och åt mysfrulle läääänge! Solen sken och det var underbart vackert höstväder så vi strosade en sväng på samhället och tänk jag hittade ett par riktigt varma och rejäla vinterdojjor. Ser ut som värsta tantskorna vid första anblicken, vänta ska ni få se hur dom ser ut...


Anspråkslösa men DYRA!! närmare 1000 spänn!!!

Men, alltså, när jag stack ner fötterna i dom så var jag helt såld kan jag säga för dom har riktigt lammull inuti, dom var som jättevarma sköna tofflor och hör här då: Under skon så kan man, på yttersulan, fälla ut små isdubbar *Ha Ha* Så nu är jag väl verkligen tant for real :) But who cares!?

På eftermiddagen blev det bandy - en speciell match mellan IFK Rättvik och svenska mästarna Hammarby. Det var nämligen så att, 1935 så spelade dessa två lag en match som aldrig avslutades p g a dålig is. Så nu, 75 år senare, skulle den spelas om och på nytt (fast inte med samma lagmedlemmar förstås, som ni kanske förstår) IFK Rättvik hade ordnat retro matchtröjor, precis som dom såg ut då när det begav sig 1935. Lite häftigt!

Vi kollade en halvlek och då låg vi under med 0-6.....då åkte vi hem och gjorde oss iordning för kvällens begivenhet som var "Champions of Rock" på Tegera Arena i Leksand.
Innan showen så var vi ute på Bygatan 16 och käkade mat med Åsa, från mitt jobb, och hennes man. Åsa frågade mig i fredags om inte jag och Anders hade lust att gå på Champions of Rock och ut och käka med dom och vi hade så himla trevligt! Och vilken show det var sen, super bra!! Jäklar vilken bra musik Queen har gjort alltså!! Med på showen var bl a Jessica Andersson och så här såg hon ut efter showen. Fick en "glimpse" av henne och tog ett foto i flykten:


Duktig och snygg tjej som inte bara kan sjunga schlager


Idag söndag har vi gjort lite nytta som att städat garaget (Anders) och städat bil (Mia) Ja...jag ska ju äntligen försöka sälja "gamla Bettan" men det är nog ingen som vill ha henne.....Hon läcker vatten som ett såll och blir varm....antagligen är det topplockspackningen som gått sönder och DET är ju ingen billig historia precis. Sen upptäckte vi också att det var stort hål på avgassystemet för hon lät förjävligt när vi äntligen fick start på henne, för batteriet var dött och sen hade ena bakhjulet låst sig så vi gjorde några ofrivillga burnouts här uppe i Lerdal! Ja, ni hör ju själva.....Ingen bra prognos tror jag....Blir nog bättre affär att bara köra henne till skroten, men nu ligger det i alla fall en annons på Blocket. Får väl se om det finns nån stackare som vill ha henne trots alla sjukdomar och handikapp :) Tusen pix har jag begärt men jag prutar gladeligen bara jag blir av med  henne!

Nu stundar skön söndag kväll i soffan med min älskling!

Kramen från mig


Idag var jag på lunchdejt med Tobias på mitt jobb. När jag började jobba på Bergkvist så visade det sig att Tobias också jobbade där. Vi gick i samma klass i låg- och mellanstadiet och har väl inte setts sen 6:an! Så när hans namn dök upp bland alla anställda på mitt nya jobb blev jag både glad och överraskad.

Hur som helst, så blev det lite kul när vi sågs där min första vecka när han insåg att det var jag som hade börjat i receptionen.

"Gud vad lustigt, sa han. Jag pratade faktiskt om dig bara häromdagen med min dotter. Hon frågade mig om min första puss och med vem det var, och då berättade jag att det var en tjej som heter Mia Holm."
"Jag kommer ihåg det så väl, sa han. Du var tjejen som alla ville pussa och så klart även jag, så vi fick ju ställa oss på kö. När det var min tur så var vi uppe på en kulle vid en lekplats och när jag hade fått pussen, så knuffade du ner mig från kullen!"

"Nä!! sa jag....det har jag absolut inget minne av!! Förlåt, jag ber så hemskt mycket om ursäkt!"

Vi skrattade gott åt historien.

Så, idag typ 35 år senare, så var vi då på en vuxen trevlig lunchdejt, arbetskollegor emellan, vi käkade på Insjöns hotell, vilket jag inte varit och besökt än, så det var jättetrevligt. God mat var det också.

Vi babblade om gamla minnen från skoltiden; om personer och om saker vi gjort osv. Han berättade saker som jag hade glömt och jag berättade saker som han hade glömt och den ena tråden ledde till den andra.

Och om nån undrar.....Nä, det blev ingen andra puss av Mia och det blev ingen hämndknuff tillbaks från Tobias heller!

P & K



Ja, det är ju faktiskt så.....Onsdagar är numera min egna sköna "lyx"-dag! För er som inte vet, så jobbar jag bara 80% nu sedan jag bytte jobb efter sommaren. Och för mig som alltid varit van att jobba heltid sen jag var typ 20 år så känns det som värsta lyxen! Tisdagar, som egentligen bara är början av veckan, är nu min egen "lill-fredag" :)

Idag har jag träffat Gunilla som hade vägarna förbi Rättvik. Hon har aldrig varit och strosat eller fikat här så jag tog henne så klart till mitt favoritfik Södergårdens Café & Chokladhus. Det är världens mysigaste fik med hembakat i massor och så känns det så där lite gammaldags, nästan som förr i tiden. Kolla bara in deras disk med härliga bakverk.


Hur ska man kunna välja liksom?


Till slut bestämde vi oss för pecannöts-paj med vaniljglass och det var supermumsigt!


Härliga och sprudlande Gunilla

Mitt över gatan från Södergårdens Café ligger min absoluta favvobutik i Rättvik vad gäller inredning osv: Furutorp. Så naturligtvis tog jag med Gunilla även dit, där vi strosade omkring bland alla vackra ting och ögonshoppade för minst ett par tusen. Varje gång man går in där så vill man göra om allt hemma hos sig själv. Kolla gärna in bloggen Livet på Furutorp och njut!

För övrigt har jag bara "varit" idag och pysslat lite, städat lite och tvättat lite. Min ambition var att jag äntligen skulle sortera alla mina papper sen ett halvår tillbaks (!) Men så blev det inte....Men det kommer ju en till onsdag snart och papperna lär nog inte gå nånstans :)

Tjingelig!

Idag har jag ekiperat mig inför vintern! Är jätteglad för att ha hittat en jättefin turkos Didriksson-jacka :) Ny matchande mössa blev det också! Känns härligt att vara förberedd för, vad som troligtvis blir, en lika kall vinter som förra.


Varm att ha inomhus :)


Ute i skymningen

Ser fram emot tills jag ska börja använda den!

Kramen från mig

Tog en "stros" genom Rättviks höstmarknad idag. Jag är verkligen ingen traditionell marknadsmänniska, men det är alltid lika fascinerande att titta på allt krafs som säljs. Lika fascinerande är det att titta på alla de människor som bara älskar detta med marknad.

Siljans camping är fullbelagd med husvagnar denna helg och det kryllar av det där lite speciella marknadsfolket överallt! Tänk att det är en viss typ av människor som man ser på marknaden, ni vet säkert vad jag menar. Som idag t ex så såg jag en typisk sådan;
Fastän höstluften var kylig så hade han såna där marknadsshorts med "flames" på, tubsockor och svarta foppatofflor. På överkroppen en T-shirt med tryck på, minns inte motivet, men det var säkert nån sån där text på i stil med "Öl har byggt denna kropp" och sen över den hade han en sån där typiskt marknads-munkjacka med sånt där tjockt lurvfoder i....!!! Ja, hur som  helst så är det intressant att se :)

Vi går samma lilla rutt varje vår och höst och för det mesta kommer vi hem tomhänta, men idag fyndade jag faktiskt en ny plånbok i brunt äkta skinn och priset var endast 100 kronor (!) Var inte ens prutbart.

Annars brukar det alltid bli en burk honung, modell större. Det är liksom det vi brukar handla, min Anders och jag!

Här har jag försökt lägga ut en filmsnutt på mig när jag just har handlat en burk honung, men lyckades inte....
Ska kolla upp det där om det går överhuvudtaget, återkommer i så fall med "snutten" :)

Nu är det söndag kväll och jag har skypat med Emil i 1,5 timme - Det är SÅ kul att prata med honom och kunna se honom på webben. Han mår toppen och var på Homecoming igår, nästa helg ska hela gänget utbytesstudenter åka till Chicago.

Kramen från mig så länge!