Grattis min sötaste Bella som idag fyller 2 år!! Hurra Hurra Hurra!!


Fin finaste


Puss på nosen på födelsedagen!

Hade ju lovat att köpa en god paté, men glömde det på väg hem.... I´ll make it up to her tomorrow :)

Kram från
fru Rosén
Så har då helgen gått och vi har haft våra första dagar med Patricia. Hon är en superhärlig tjej med positiv attityd.

I lördags kväll var vi ute och åt gott på Sjövillan; dels firade vi Emil som nyss fyllt 18 och så firade vi även att Patricia kommit.

I söndags var vi i Orsa Björnpark och kikade på de vackra djuren. Vi hade turen att se samtliga förutom persisk leopard och lodjur. För första gången såg vi järven! Och han var jättesöt.


Patricia & jag utanför vårt hus, på väg ner mot restaurang Sjövillan


Anders & Patricia på Sjövillan


Numera myndig son med mor


Vi fick faktiskt se isbjörnarna!!


Jodå....den ÄR där! Den lilla vita saken i mitten bakom stängslet :)
För er som redan visste och för er som inte visste, så har idag vår utbytesstudent Patricia äntligen kommit hem till oss :)
Hon är 16 år och bor i Minnesota, USA.
Vi var uppe i ottan, typ kl 3.30 imorse och gjorde oss i ordning för avfärd mot Arlanda. Planet skulle landa strax efter kl 07.00 (!)

Förväntansfulla och glada stod vi och väntade i ankomsthallen och rätt var det var så dök hon upp! En jättesöt och positiv tjej som vi direkt föll för :)

På väg hem ville hon absolut stanna vid Dalarnas port, d v s vid den stora Dalahästen i Avesta. Sagt och gjort, så fick det bli.

Men innan dess tog vi oss en "swedish fika" i Sala.


Patricia Anders & Emil i Sala, nyfikade


Världens största Dalahäst med Emil & Patricia framför


Hästen förtjänade en stor kram, tyckte Patricia :)

Ja, nu är hon här!! :) och ska alltså bo hos oss ända fram till mitten av juni nästa år. Känns superspännande och hon är verkligen en toppentjej.

// Kram Mia//
Igår var min goa vän Susanne med man Magnus och hälsade på oss i Rättvik. Efter att det hade spöregnat en hel del under dagen, sprack det nu upp och blev soligt och varmt under eftermiddagen och kvällen.

Vi hade förberett med Sangria och snacks som vi avnjöt ute på vår altan innan vi så småningom begav oss i väg till Bruntegården en bit uppe i backen, där dom serverar dom allra läckraste och godaste tapas.

Det var en underbar och jätterolig kväll som sedermera avslutades ingen annanstans än på samma altan :)
Jag hade stoppat ner mina skyhöga rosa styltor med silverklack OM det eventuellt skulle vankas lite party och dans på parken, men dom fick minsann ligga kvar i väskan för ingen av oss var sugen på en "utgång" av det slaget. Jag tänker som så att....Det måste vara åldern....Eller? ;)

(Frågar mig fortfarande NÄR jag ska kunna använda dom....styltorna alltså...se mitt inlägg: "Mycket har hänt")

Hur som helst, vi hade en jättetrevlig kväll med supergod mat!


Susanne & Magnus


Vad sa du? Får jag också vara med på bild?? :)


Skål!


Tapas Mums


Kärlek

En fantastisk kväll i goda vänner lag!

Kram
fru Rosén
Den heliga bilveckan har åter anlänt till Rättvik, dvs Classic Car Week! Och i år är det nog rekord med bilar och människor verkar det som. Samhället bokstavligen kryllar av folk och det är nästan svårt att ta sig fram. Men det är jättekul, tycker vi med detta event, som i år faktiskt firar 20 års jubileum.
När jag kom  hem från jobbet så tog vi en sväng och spanade in bilarna och det finns en hel del vackra pärlor att beskåda må jag säga.

Idag är det också en speciell dag då jag och Anders har varit gifta i precis en månad :) så vi firade detta med pizza och tapas på Bosses Bistro bland myllret och avgaserna :)













Många otroligt fina och välvårdade ekipage såg vi på Rättviks gator ikväll. Det är lite extra kul när föraren och passagerarna klär sig i tidsenliga kläder.

Och veckan fortsätter.....Som sagt det är roligt med detta, men ett litet Helv...te när man ska sova.....Musiken dundrar utanför fönstret och det tar sin lilla tid innan man somnar in. Men, men, det är smällar man får ta :)

Tjingeling // Mi@