Det är en underbart vacker kväll ikväll. Jag satt och beundrade den fantastiska utsikten från vår altan när solen stod precis rätt på himlen; man liksom såg strålarna.
Fick då en impuls att ta ett par bilder på det vackra :)


Solstrålar på blommor och den fina vattenkannan som vi fick i bröllopspresent av Eva & Tomas, som uppmanade oss att ständigt vattna och ge näring åt kärleken - fin tanke, eller hur?


Jag tror att jag nästan bor i paradiset :)

Go´natt från
fru Rosén
Vi är superglada och stolta för vi har köpt en ny bil idag!! Ja, ja tänker ni kanske; vad är det för speciellt med det?
Jo, men det är det!! Man blir lite så där barnslig när man köper nåt nytt och den där känslan när man sätter sig i en främmande nästan ny bil är nåt speciellt, eller hur?

Bilen vi köpt är lite speciell; den är unik i sitt slag i Sverige och just i det utförandet som den är, så finns det faktiskt bara en st och den är alltså vi ägare till nu :)

Det är en Cadillac BLS AWD. Det som är lite annorlunda med den är att den är tillverkad i Sverige av SAAB. Och det var egentligen en ny SAAB vi var ute efter när Anders liksom bara ramlade på den här pärlan som har en massa lyxig extrautrustning.

Det är en 2009:a och vi hämtade den idag. Vi är supernöjda.









Den kommer inte riktigt till sin rätt på bild utan är mycket vackrare IRL och framför allt är den jättemaffig och skön att köra!

Tut Tut

// Mi@ //
Hallå där! Idag är en ny Mia född :)  Nämligen Mia Rosén!

Det kom post till mig från Transportstyrelsen och kuvertet var adresserat till "Maria Helena Kristina Rosén" - Jag reagerade inte först, men sen när jag öppnade det och såg att det var körkortet som skulle förnyas p g a namnbyte så såg jag det.
Maria Rosén.....Jag smakade på namnet och det kändes bra och lite stort oxå på nåt sätt. Jag har ju hetat Holm så länge jag kan minnas, men nu är jag alltså den nya Mia Holm; alltså Mia Rosén. Goodbye miss Holm!! Välkommen mrs Rosén!!

Låt mig presentera henne:


Känns hon igen? Eller är det något annorlunda och nytt med henne?

Det svåraste var när jag skulle skriva min nya signatur...Det var svårt...och kommer nog att kräva sin lilla tid ;) Men som dom säger: träning ger färdighet!



Bedöm själva :)

Tjingeling från fru Rosén
Tredje dan på raken på golfbanan, där vi spenderade ett par timmar idag. Men vi gick inte ut på banan utan höll oss i det "trygga" området *fniss* Gröngölingar som vi är!

Slog varsin hink bollar på "rangen" där jag testade mina klubbor som jag köpte begagnat förra sommaren. Man måste liksom lära känna dom :) så att man kan lita på dom framöver....om några år eller så......

Avslutade med att träna puttar på "green".




Koncentrationen är stor


Here we go!

Hoppas på fint väder imorgon oxå så vi kan ta en sväng då med.

Kram från
Mi@
Idag på eftermiddagen gav vi oss iväg på vår andra golfrunda för i sommar. Den första var igår och började med en timme av repetition; alltså en liten "kom i håg" kurs. Det behövdes verkligen, för det kändes som att vi hade glömt bort allting som vi lärde oss förra året.

Det gick förvånansvärt bra och speciellt för min del, om jag får säga det själv :) Fick till massor av bra slag! Så pass att golfinstruktören berömde mig vid ett flertal tillfällen *stolt*

Idag gick det inte lika bra....Fasiken alltså, det är svårt med golf!! Men himla roligt, så nog har vi blivit lite bitna både jag och Anders.

Tre timmar var vi ute idag i den underbara kvällssolen. Och vi vågade oss till och med ut på banan :)

Anders blev så biten att han fortsatte när vi kommit hem :)


In action


Hittade bollen

Det blir nog en runda imorgon också som det verkar!

Kram från
Mi@
På tisdagarna denna årstid är det lite extra kul att bo i Rättvik! Då har vi nämligen "Tisdagskul" :)
Massa saker händer nere på samhället; allt från uppträdanden av både kända och okända artister, karuseller för barn, några knallar som säljer krafs och så kan man köpa brända mandlar.

Alltid lika trevligt att bara strosa ner och ta en kik. Det slutar dock alltid med att vi sätter oss på Bosses Bistro och tar en fika eller nåt annat att stoppa i munnen.


Idag blev det en kaffelatte och en smarrig lattebit *mums* och bortblåsta var alla GI-tankar :)


För Anders blev det en god kall öl eller blev det två?...... ;) Whatever!

Underbar kväll på gång nu; molnen har skingrat sig från himlen och solen skiner varmt. Kanske det blir en till vända ner till Bosses innan dagen och kvällen slut!

Kram från
fru Rosén
Käraste syster Pernilla kom idag och mot kvällen skulle vi grilla lite grann och mysa till det för oss :)
Innan fixade jag en liten drink på tu man hand; Vodka Russian, som jag liksom bara "höftade" ihop. Pernilla sa att den var jättegod, så jag antar att jag lyckades denna gång som bartender.


Skål!

Sen skulle då min egen grillmästare sätta fyr på grillen och allting under kontroll så långt...


Glad man vid grillen

Sen är det ju så att vi nu befinner oss i kära Sverige! Fram till denna tidpunkt var det varmt och till och med lite soligt, men plötsligt drog en kallare vind in och molnen blev så där oroväckande mörka....Ja! Så kom det då.....Regnet!


Inte lika glad man vid grillen

Fläskkarrén och majskolvarna blev jättegoda - trots regndroppar :)

Vad gör väl lite regn när man har god mat på tallriken och ett gott rödvin i glaset + ett stort paraply?

Kram från
fru Rosén
Ikväll fick vi besök av Andreas med söner. Andreas bor i Örnsköldsvik och mellanlandade hos oss efter att ha åkt från Kungshamn i förmiddags. Jajamennsan, samma Kungshamn som vi nyss varit och semestrat i. Andreas´ pappa bor där och sista kvällen vi var där så var vi hembjudna på middag till dom. Det var jättetrevligt! Och idag fick vi tillfälle att bjuda igen :) Vi grillade fläskfilé och drack gott rödvin.


Andreas &  jag

Andreas är egentligen Anders kompis och dom har lärt känna varann tack vare sitt fotbollsintresse och då speciellt en engelsk PremierLeague klubb som heter Manchester City. För några år sedan startade dom den svenska supporterklubben Citizensof Sweden och den växer så det knakar! Jag är ju så klart också medlem :) Man får ju offra lite...

Här kommer några fler bilder från Västkusten.


Jag på bron mellan Kungshamn och Smögen


Båt från Smögen till Kungshamn


Anders & jag på bryggan i Hunnebostrand, en vacker pärla utefter kusten

Kom & tänka på en sak....Idag har jag varit gift med Anders i TVÅ hela veckor (!) Jag sa det till Anders och då sa han: "Ja....det börjar gå lite slentrian nu...." Vad säger ni om det? Är det bra eller dåligt så säg?! ;)

Kram från
fru Rosén
Ja, så sant som det är sagt; mycket har hänt och jag har blivit en "fru" :)

Åter igen har det tagit sin lilla tid sen jag skrev något här om mig och mitt liv...men det har varit lite fullt upp med förberedelser osv inför bröllop! Japp, jag har gift mig- vilket jag tror att ni redan vet....ni som brukar läsa min blogg eftersom vi även ses på facebook.

Men jag börjar i omvänd ordning.

Ett par dagar efter bröllopet satt jag på nätet sent en kväll, klockan var nästan midnatt, när jag, av en händelse, kikade in på BlondinBellas Webshop www.bellme.se Jag har ju gjort några fynd där förut och nu när jag kikade på dagens vara så blev jag helt såld. Framför mig på bilden var de mest läckra högklackade skor jag sett på länge! Ett par rosa skinn-sandaletter med ungefär 10 cm silverklack, från " sixteen minutes of fame". Ordinarie pris 1050:- men här och nu endast 249:-


Can You blame me?? ;)

Ok....Dom kanske inte är dom mest praktiska dojjorna att klacka omkring på, men håll med om att dom är jäkligt snygga!?

Efter bröllopet åkte jag och min man (hi hi....låter lite högtidligt och nytt på nåt sätt) iväg ner mot Växjö, till min far, där vi skulle hämta vår bröllopspresent som vi fått av honom.
Vi har nämligen "blivit med" husvagn (!) Believe it or not!! Ni som känner mig, vet nog att husvagn kanske inte är det första som man förknippar mig med. Jag är ju ganska bekväm av mig och har aldrig gillat campinglivet. Åtminstone är det så jag har trott i alla fall.
När vi nu fick frågan om vi skulle vilja ta över min fars husvagn, en Adria från -99, så började vi att prata om det och diskutera och efter ett tags pratande så verkade det helt plötsligt jättekul att få en husvagn, så vi tackade ja.


Far & jag framför husvagnen


Far & min Anders

Lite pirriga skulle vi då åka iväg på vår pilgrimsfärd! Målet var Kungshamn på västkusten. Efter ca 45 mil och ett stopp hos faster Pia i Borås, där vi fick en god lunch, kom vi så fram till Viggersvik camping. Som tur var så fanns det den dagen många lediga platser att välja mellan, så vi såg ut ett område med tre lediga platser bredvid varann, så att vi skulle ha gott om rum att parkera och installera oss med vårt nya ekipage.

Efter mycket om och men, och efter hjälp från snälla "husvagnsgrannar", var vi på plats. Vi stannade i tre nätter och gjorde flera små dagsutflykter till små "pärlor" utefter kusten; så som Smögen, Hunnebostrand, Fjällbacka och Grebbestad.
Anders´ son Arvid jobbar denna sommar som bartender i Kungshamn så vi fick gott om tillfällen att träffa honom.


Far & son i hamnen i Hunnebostrand


Vi avnjöt varsin halv nykokt hummer på HummerAkademin i Hunnebostrand. Gissa om det var gott?

Vi besökte också, som sagt, Fjällbacka, vilket jag tyckte var speciellt roligt eftersom jag har läst samtliga av Camilla Läckbergs böcker. Dock verkade det lilla samhället ovanligt lugnt....inga mord i siktet så långt ögat nådde!


Min äkta hälft på bryggan i Fjällbacka

Det har snart gått två veckor sedan jag blev fru Rosén och lovade Anders evig kärlek och trohet. Så, imorgon firar vi alltså 2-veckors jubileum :)

Den stora dagen D var lördag den 2 juli och det var en fantastisk dag! Det finns så klart mycket att skriva om allt som hände denna dag och flera hundra bilder att visa, men det är ju stört omöjligt att få in det här, så jag har valt ett axplock.


Min mor & mina söner + övriga gäster i väntan på brudparet


Min "högra hand" denna dag, käraste syster Pernilla, kollar så att kusten är klar och att alla gäster är på plats


Vi skrider in i Stiftsgårdens kapell


Framme vi altaret innan akten börjar


Nu börjar akten....och jag var riktigt tagen av stundens allvar


Musikanten "Kekke" spelar piano och sjunger "För att du finns" - Jag är rörd.


Min Emil spelar "För kärlekens skull" tillsammans med Kekke - Vackert!


Rolig bild på min vackra bukett och mina "bröllopsben"  :)


Käraste syster Linda med lilla Elin i famnen. I förgrunden pappa Christos och till höger min vän Camilla


Den obligatoriska kyssen utanför kapellet - Nu är det klart!!


Lyckliga


Nygifta


Vi lämnar kapellet i en A-Ford från 1929


Brudgum med dotter Elin, som var vår fotograf för dagen!


Dags för bröllopstårtan


Och bröllopsvalsen till "Blue moon"

Vi hade en underbar dag!! Synd bara att den gick så fort...Efter festen knallade jag och Anders bort till JönsAnders gården där vi hyrt en stor svit, bara för oss själva. Kvällen avslutades med bubbelbad under bar himmel och med "Gula Änkan" champagne & jordgubbar! Kan det bli mer romantiskt liksom? Sen sov vi som stockar hela natten igenom.....nästan....

Kram från "nykläckta"
fru Rosén