En olycka kommer sällan ensam; det är väl så man brukar säga och det har sannerligen stämt in på mig idag.

1. Mitt klockarmband gick sönder... men lyckligtvis gick det att fixa mot en billig slant hos urmakaren.
2. Jag brände handleden på het olja... AJ! Gjorde jävligt ont!! Har nu en rund röd ond fläck där.
3. Min nya klänning fastnade i en spik under bordet och det rispades upp ett hål... Och vad gör jag med klänningen nu? Lagar den hos skräddaren eller kasserar den? Usch vad arg jag blir!!  *Synd om mig idag*

Humöret blir liksom inte heller på topp när det bara regnar och regnar och regnet aldrig verkar ta slut.
Igår piggade vi i alla fall upp oss med att äta ute på Big Street, det var gott och välbehövligt att komma ut och se lite folk igen! Till det grillade drack vi god Visby-Öl.

Närå, Anders är inte arg :) tydligen bara lite allvarsam av nån anledning!


När vi var mätta och belåtna gick vi och besökte det nyanlända barnbarnet; d v s Felicia - nu 6 dagar gammal.

Stolt morfar och "bonus"mormor (Observera en väldigt UNG sådan...) *fniss*


Söt Felicia i morfar Anders´ famn


Dom enda i vår familj som inte verkar bry sig i detta ruskväder är "missarna". Dom är så nöjda ändå liksom. I mitt nästa liv tror jag att jag väljer att bli en katt!

Nöjd liten Bella blickar ut

Kram så länge!
// M //
Händelserik dag idag. Den började med att jag = "bonusmormor" och min man "morfar" Anders åkte in till Falun för att beskåda miraklet Felicia som föddes för två dagar sen. Nu undrar jag bara: NÄR får jag vara barnvakt? :)

Stolt mor & far och så lilla söta Felicia 48 timmar gammal

Efter besöket åkte jag vidare med buss till Borlänge för att hälsa på min kära syster Pernilla. Vi mötte upp på stan där vi spenderade en lång stund på boutiquen Wilda där vi hittade ett och annat att shoppa loss på. Bl a inhandlades svarta stretchbrallor (vilka jag aldrig trodde jag skulle få på mig, men skam den som ger sig), ett par nya solglasögon och ett halsband som jag bara förälskade mig i.

Voilá

Plötsligt när vi satt och fikade i godan ro hemma hos syster, dök där upp en känd musikproducent med Pernillas ex Kaj (grundare Boomtown), nämligen Gordon Raphael från Seattle, USA. Han har bl a producerat The Strokes, Skunk Anansie och Regina Spektor. Han är som sagt från the states, men bor sen ca sju år tillbaka i Berlin. Riktigt trevlig prick :)


Kaj och Gordon

Kändisarna duggar tydligen tätt denna vecka :)

Det var härligt att spendera en hel dag med min kära syster och "bästis" - det var länge sen vi hade systertid och jag har saknat henne på slutet.

Me and my sister drinking Martini Bianco. Puss på dig!!

Nu är det faktiskt bara "Go´natt" kvar; klockan är sent och den sköna sängen väntar på mig. Får dock sova där alldeles allena inatt. Min kära man befinner sig i Vansbro och ska jobba för TV4 Sport under Vansbro-simningen imorgon.
Som sagt; kändistätt dessa dagar ;)

Go´natt kram från moi
// M //
Jag har nyss varit och lyssnat på en av Sveriges absolut bästa kvinnliga artister, enligt min mening: The one and only Edith Backlund!

Jag upptäckte henne för ca fyra år sedan då jag hörde någon prata om henne och hennes musik på radion. Jag blev fångad direkt och köpte hennes nyutkomna CD "Death by honey" - Vet inte HUR många gånger jag lyssnat på den och fascinerats av hennes egna skrivna musik och framför allt hennes texter, som ibland är ganska djupa och mörka, vilket jag gillar. Men det finns också glada låtar, men det som fångar mig är hennes texter som verkligen säger något - det är ett budskap som jag gillar.

Av en slump såg jag en affisch på en anslagstavla nere på Rättvik idag på eftermiddagen. På anslaget stod att Edith Backlund spelar på Gammelgården kl 19.00. Klockan var ca 17.00 när jag såg det och jag hade ännu inte ätit middag. Jag ringde direkt till min vän Camilla och undrade om hon ville hänga på och det ville hon. Hon hade inte hört talas om Edith men hörde hur entusiastisk jag lät och blev nyfiken. Sagt och gjort.

Bråttom bråttom!! Skyndade mig att handla på ICA, svischade hem och fort som ögat slängde jag ihop köttfärssås & spagetti. Slängde i mig en portion, bytte om en smula - kollade fejset och insåg att jag inte skulle hinna slänga på nån mascara. Men vad gjorde väl det? Det behövs ju liksom inte när man ska lyssna på musik :)

Väl på plats på Gammelgården så bänkade vi oss längst fram, Camilla & jag. Och sen vid 19-tiden klev Edith barfota fram och äntrade "scenen" - en gammal timmerveranda med en plätt gräsmatta. Naturligt och vackert - liksom den ljuva musiken vi fick lyssna på i knappt en timme. Tio låtar blev det; alla utom en nya för mina öron. SÅ bra! När hon sen drog av "True Believer" från förra plattan, satt jag och sjöng med så gott jag kunde.

Stämmer gitarren


Spelar både gitarr...


...Och piano

Jag imponeras otroligt mycket av människor som står helt "naket" och spelar och sjunger sin egen musik och som kan bemästra fler instrument, det är grymt! Då har man äkta talang.

Självklart köpte jag hennes senaste CD "Kill the Clowns" efter konserten, som hon signerade med: "Till Mia som sjöng med så fint"  :)  *Kul*  Och jag fick en liten trevlig pratstund med henne också - en supertrevlig, ödmjuk och gullig tjej.

En glad jag och en glad Edith

Till er som ännu inte upptäckt denna pärla, ta och lyssna på henne och kolla även in hennes site: Edith Backlund

Kram på er och en extra stor kram vill jag ge till Edith - Tack för en underbar kväll :) Nu ska jag lyssna på din nya skiva och bara njuta!

// M //

Nu sitter jag här i vår mysiga lilla husvagn och zippar på ett glas rött (sista dropparna ur boxen) med min kära make som jag, för övrigt, firade BomullsBröllop med igår :) Puss på dig min älskling! Tänk att vi nu har varit gifta i ett helt år! Det är ju makalöst vad detta år har gått fort.

Jag spenderade ett-årsdagen lapandes sol vid poolen/beach club här på Tofta och Anders var ute på en fem mil lång träningsrunda på cykeln. På kvällen tog vi buss in till Visby där vi bokat bord på restaurang Kalas vid hamnen. Det var en underbar kväll och vi njöt verkligen av god mat och vin/öl. Innan vi drog in till city hade vi sprättat en dyr fin champagne som vi fått i bröllopsgåva ("Pol Roger").

För övrigt har vi förlustat oss med lite av varje och utforskat Gotland så mycket vi har hunnit. Vi har besökt LummelundaGrottan - kan rekommenderas. Vi har andats havsluft bara 150 meter bort från husvagnen där vi grottat ner oss i någon skön sanddyn både mellan sol och regn fast mestadels har vi haft sol!

Denna sista dag har spenderats på cykeln, en sisådär 5 mil (!) Vi tog färjan över till Fårö och upptäckte denna vackra och mysiga lilla ö "by bike". Vi besökte bl a Sudersand Strand, det sägs att den är en av världens vackraste stränder, och visst den var otroligt fin - nästan som Thailand! så, dit kan jag verkligen tänka mig att återvända. Turen forsatte mot norraste delen av ön; Langhammaren, där vi fick beskåda jättehäftiga raukar! Sen cyklade vi vidare förbi Digerhuvud, ett naturreservat.
Ja, det var en rejäl tur vi gjorde och när vi äntligen var framme vid färjan igen så var, åtminstone jag, rejält mör!

Lite solbränna har man väl fått också på köpet :) Och det är ju inte så dumt!

Nu har vi förberett oss för avfärden hem imorgon; Anders har tagit ner förtältet och jag har småplockat och grejat med andra saker.

Tänk att när man går mellan husvagnen och duscharna om kvällarna så ser man åtminstone 6-7 harungar som skuttar omkring på gräset! Dom är jättesöta och om jag kunde så skulle jag plocka hem ett par stycken :)

Hej då Gotland! It was nice too see you and I hope to see you again sometime in the future!

// M //