Till fängelset utan att passera GÅ

0kommentarer

Det är inte så allvarligt som det låter, men jag och Emil bodde faktiskt en natt på Långholmens hotell i helgen. Långholmen som har varit ett fängelse förr, men som nu är omgjort till hotell och vandrarhem. Måste säga att det är skitmysigt och väldigt fräsch. Vi bodde i en cell :)
Cell nr 304 - där var vi inlåsta!

Nä, det är inte galler för fönstret :)

På lördagen, när vi hade kommit till storstan så blev vi hungriga efter en liten stund, så då gick vi in på första bästa Kina-hak och käkade 4 små rätter och friterad banan med glass.
Emil i full färd med maten

Vi fyndade varsitt plagg och luktade på massa goa parfymer på Åhléns (det är liksom standard) och sen tog vi T-banan till Universitetet och spenderade eftermiddagen på Naturhistoriska muséet. Kikade på den stora utställningen om människans resa och sen så såg vi "The last reef" på Cosmonova. Den hade premiär i fredags och handlade om våra sista korallrev. Den var vacker!
På söndagen lämnade vi "fängelset" och åkte mot norr - dvs Rådmansgatan för att sen knalla till norra Real.
Det egentliga syftet med att åka till Stockholm var att jag och Emil skulle vara med på ett av Explorius´ avrese-/informationsmöten för ungdomar som ska åka iväg till USA och Canada nu till hösten. Emil som en så kallad referenselev och jag som referens- och värdmamma och ambassadör för Dalarna.
Här Anton & Emil. Det var lite kul, för dom här två grabbarna åkte faktiskt med samma flyg den 6 aug 2010 mot soft-landing camp i New York innan dom for iväg till sina respektive värdfamiljer i olika stater. Nu dök Anton upp igen, han också som en referenselev.


Lite suddig bild, men här är alla fem referenselever som var med och berättade om sitt år och sina olika upplevelser; Jenny, Anton, Emil, Sofia och Robert. Bakom syns Lina från Exploriuskontoret i Stockholm.

Det var en jättetrevlig och kul dag!
// M //

Kommentera

Publiceras ej